Szórakozás

Geszti Péteré a VIVA Comet Magyar Könnyűzenéért Díja

A zenetelevízió idén hatodszor ítélte oda az elismerést.

A VIVA Comet díjait Németországban, Magyarországon és Lengyelországban adják át minden évben. A magyar elismeréseket idén tizenegyedszer osztják ki. Az átlátszó üveggömböt ezúttal is öt kategóriában – az év énekesnőjének, az év énekesének, az év új előadójának, az év együttesének és az év videójáért – osztják ki, emellett ítélik oda a Magyar Könnyűzenéért Díjat, amelynek nyertese Geszti Péter lett.

Az elmúlt öt alkalommal az Edda, az R-Go, az Animal Cannibals, Ákos és a Neoton Família kapta meg ezt az elismerést. A VIVA rendezvényén Geszti Pétert a díj mellett 47. születésnapja alkalmából is köszöntötték. Az ünnepségen Szulák Andrea, Oláh Ibolya, Rúzsa Magdi és Zséda egy-egy korábbi, Geszti szövegére írt dalát adta elő. Videoüzenetet küldött számára Düsseldorfból Wolf Kati, aki kedden énekli az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjében a Geszti Péter magyar és Johnny K. Palmer angol szövegére, valamint Rakonczai Viktor és Rácz Gergő zenéjére írt What About My Dreams? (Szerelem, miért múlsz?) című dalt Magyarország képviseletében.

Geszti Péter a nyolcvanas években az Első Emelet szövegírója volt, 1992 és 1994 között a Rapülők nevű formációban rappelt, majd Jazz+Az néven egy pop-dzsessz csapattal három lemezt készített. Dés Lászlóval közösen írta A dzsungel könyve című musicalt. Hosszú évek óta dolgozik a reklámszakmában, az ő nevéhez fűződik az ARC óriásplakát-kiállítás, valamint a Nemzeti Vágta is. Idén zenészbarátaival augusztus 8-án fellép a Sziget Fesztivál “mínusz egyedik” napján, és beindított egy új formációt is Gringo Sztár néven.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik