Szórakozás

Királyi esküvő: még a patkókból is hasznot húznak

Az egyik brit napilap a világraszóló múlt heti londoni hercegi frigy alkalmából jótékonysági célú sorsjátékot hirdetett.

Vilmos herceg – Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a második a brit trónutódlási sorban – pénteken esküdött örök hűséget polgári származású menyasszonyának, Catherine Middletonnak – a boldogító igen kimondása óta viselt címe szerint Katalin cambridge-i hercegnőnek – az angol-brit monarchia ősi londoni koronázótemplomában, a parlamenttel szemközt emelkedő Westminster-apátságban.

A hercegi házaspár nyitott hintón hajtatott az apátságból a brit királyi család elsőszámú londoni rezidenciájához, a Buckingham-palotához, ahol Vilmos nagymamája, II. Erzsébet királynő 600 fős állófogadást adott az ifjú házasok tiszteletére.

Az 1902-ben készült díszes, négylovas hintót az udvari lovasság 186 tagja kísérte a templomtól a palotáig.

A Daily Mail című konzervatív irányultságú brit tömeglap hétfőn közölte, hogy megszerezte a 186 ló mind a 744 patkóját, és ezeket jótékonysági célú sorsjátékra bocsátja. A történelmi patkókra vágyó olvasónak nincs más dolga, mint május 27-éig megvenni a lap összes példányát, és kivágni a megfelelő oldal aljáról a nyomtatott sorsjegyeket. Ezeket – a személyes adatokkal együtt – vissza kell küldeni egy később megadandó címre, és ezután a Mail szerkesztősége sorshúzással választja ki a 744 kivételes szerencséjű nyertest.

A sors e kegyeltjei a patkókat tisztítva, védő lakkréteggel ellátva kapják, díszcsomagolásban, eredetiséget igazoló okmánnyal és a patkót a nevezetes napon viselő ló, valamint lovasa fotójával kiegészítve.

A kisorsolt patkókba az udvari lovasság patkolókovácsai belevésik a hercegi esküvő dátumát is.

A Daily Mail közölte: mindegyik patkó után jelentős adományt fizet be az udvari lovasság hadműveleti sérültjeit támogató alapba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik