Szórakozás

Kate Middletonnak könnyebb lesz, mint Dianának

Kate-nek nem kell elszenvednie ugyanazokat a nehézségeket, mint Diana hercegnőnek - véli Andrew Morton, a "nép hercegnője" problémáiról írt sikerkönyv szerzője.

A Diana igaz története címmel 1992-ben megjelent könyvében Morton a hercegnővel készített hangfelvételek alapján feltárta Károly trónörökössel kötött házassága kudarcát.

A szerző ma úgy véli, kevéssé valószínű, hogy Kate-re hasonlóan fájdalmas problémák várnának: egy szerelem nélküli házasság és a királyi család fagyos magatartása a pár szétválása idején.

Kate jóval idősebb, Vilmossal egyidős, 29 éves, érettebb, bírja a családja és a barátnői támogatását, ami nagyon fontos, mert a palota könnyen elnyelheti az embert. Ráadásul olyan emberhez megy feleségül, akit szeret –- magyarázta az életrajzíró a francia hírügynökségnek adott telefoninterjúban.

“Amikor Diana a házasságkötés színhelyén, a Szent Pál-székesegyház főhajóján végigvonult, lopva egy szürke kalapot és kabátot viselő nőre, Camilla Parker-Bowlesra nézett. Azt remélte, mire a három és félperces bevonulásnak vége lesz, a viszonynak is befellegzik. Később bebizonyosodott, hogy súlyosan tévedett” – mondta Morton.

2005-ben, nyolc évvel a Diana halálát okozó súlyos párizsi autóbaleset után Károly feleségül vette Camillát, akivel 35 éve találkozott, és akit azóta sem szűnt meg szeretni. Erzsébet királynő legidősebb gyermeke azonban sokkal merevebb és konzervatívabb, mint fia, Vilmos, és az életrajzíró szerint nem a mostani királyi család tipikus képviselője.

“A világ fejlődik, s vele a királyi család is egy bizonyos fokig. Még a királynő is fent van a Facebookon. Vége a régi nemzedéknek. Az újak: Edward herceg, András herceg, Anna hercegnő, Zara Phillips, s úgy tűnik, Kate-nek ezzel az új nemzedékkel sokkal könnyebb dolga lesz” – jegyezte meg

A Vilmos és Catherine, életük és házasságuk című könyvében, amelyet az esküvő napján fejez be, Morton optimistán tekint az ifjú párra.

Catherine személyisége lassan bontakozik ki – –vélte, miután környezete szigorú diszkréciója ellenére sikerült meginterjúvolnia a leendő hercegnő iskolai és egyetemista barátnőit. “Szilárd, igen konformista személyiség, valódi humorérzékkel megáldva, de bizonyos vagyok abban, hogy az évek múltán előbb-utóbb kreatívabb arca is megmutatkozik” –- hangoztatta Morton.

“Ki kell még állnia a próbákat, és megmutatnia, mire képes, azon kívül, hogy szép ruhát hord. Az ő korában Diana sok mindennel foglalkozott, így AIDS-es betegekkel, kórházakat látogatott” – emlékezett Morton. Mindenekelőtt itt van az anyaság: Ha Kate kilenc hónapon belül nem esik teherbe, 200 éves királyi hagyományt szakít meg – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik