Szórakozás

Íme Vilmosék házassági szerződésének részletei

Vilmos herceg és Kate Middleton még össze sem házasodott, de már az esetleges válás is szóba került. A királyi ház bebiztosította magát.

Miközben sokan a pénteki esküvőre készülődnek, addig a háttérben is zajlanak az események. A Spears ügyvédi iroda szorgos alkalmazottai elkészültek a házassági szerződéssel – számol be a német Bild német napilap.

A napilap szerint Kate-nek a házasság előtt alá kell írnia egy szerződést, amivel szinte minden jogáról lemond. A szerződés tartalma szigorúan titkos, de ehhez képest szerdán már az első részletek napvilágot láttak.

Ha a pénteken kötődő frigy mégis válással végződne, abban az esetben Kate tartásdíjra számíthat, de ennek összege egyelőre nem ismert. Az összehasonlítás kedvéért Diana 1996-ban 17 millió fontot kapott egy összegben, míg András herceg exfelesége, Fergie évi 800 ezer fontot kap fájdalomdíj gyanánt. Az összeg két esetben csökken, ha időközben Middleton újabb házasságot köt, vagy indiszkrét viselkedésével szégyent hoz a királyi trónra. Azonban ha özvegy lesz, hatalmas összeget örököl.

A gyermekeket érintő kérdések is szabályozásra kerültek, különválás esetén a gyerekek Vilmossal élnek együtt tovább.

További kitétel az is, hogy Kate-nek titokban kell tartania a részleteket, ha mégis elárulná őket, tetemes összegű büntetést kell fizetnie – mondta a Spears ügyvédi iroda egyik képviselője a Bildnek, aki hozzátette még azt is, hogy a sorok értelmében, válás esetén, Kate elveszíti az esküvőn hozzájutott nemesi címeit, és azonnal el kell költöznie a királyi birtokról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik