Szórakozás

Több millióan menekülnek az év esküvője elől

Legalább hárommillió brit állampolgár utazik külföldre a Vilmos herceg és Kate Middleton április végi esküvőjére időzítve.

A brit utazási irodák szövetségének adatai szerint legalább hárommillió brit utazik külföldre az hercegi esküvő hetén – írta az AFP francia hírügynökség.

A brit utazási ügynökségek már márciusban arról számoltak be, hogy harminc-ötven százalékkal növekedett az érdeklődés, az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A Travel Republic utazási iroda ügyvezetőjének elmondása szerint majdnem hatvan százalékkal nőtt a forgalmuk, az előző év azonos időszakához képest.

Bár többen az esküvő miatti felhajtás miatt döntöttek az utazás mellett, sokan csak azt használják ki, hogy három szabadnapot kell csak kivenniük egy 11 napos pihenéshez. A húsvéti hosszú hétvége után, és május elsejei hosszú hétvége előtti pénteken tartott esküvő napját ugyanis munkaszüneti nappá nyilvánította a brit kormány. Így csak keddtől csütörtökig kell szabadságot kivenni.

A YouGov brit közvélemény-kutató felmérése szerint a britek 45 százaléka nem tervezi, hogy megnézi az esküvőt, és 32 százalék közölte, hogy követni fogják az eseményt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik