Szórakozás

Meghívót nem kapott, de egymilliós ajándékot küld Schmitt

Herendi porcelánkészletet küld Vilmos hercegéknek a köztársasági elnök.

Már csak hat nap van hátra az év esküvőjéig, amelyen Vilmos herceg, a leendő brit trónörökös és menyasszonya, Kate Middleton ország-világ előtt kimondja a boldogító igent. Mint azt a Bors korábban megírta: Schmitt Pál köztársasági elnök nem kapott meghívót az eseményre, Magyarországot Csák János londoni nagykövet képviseli. A magyar államfő azonban nem feledkezik el a hercegi párról, ajándékot küld nekik.

– Schmitt Pál köztársasági elnök diplomáciai úton, a londoni magyar nagyköveten keresztül juttatja majd el jókívánságait és egyedi, hungarikumnak számító ajándékát, egy porcelán étkészletet Vilmos hercegnek és Middleton kisasszonynak házasságkötésük alkalmából – tudta meg a Bors Kiss Norberttől, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) hivatalvezetőjétől.

Egy herendi készletről van szó, melynek mintázata az angol királyi családhoz köthető. Az első ilyen minta az 1851-es londoni világkiállításra készült, és Viktória angol királynő is vásárolt belőle. Ezzel az étkészlettel a windsori kastélyban csak a királyi párnak teríthettek. A 160 éves pillangós, bazsarózsás minta azóta is a királynő nevét viseli, a hercegi pár most egy modern hatású változatát kapja. A Herendi honlapja szerint egy ilyen, hatszemélyes étkészlet ára egymillió forint. Megkerestük a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.-t is, ám ott az ünnepekre való tekintettel nem találtunk nyilatkozót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik