Szórakozás

Kéz és láb nélkül született egy csecsemő

Végtagok nélkül jött világra egy csecsemő Romániában. Az anya nem járt terhesgondozásra, így az orvosoknak esélyük sem volt kiszűrni a rendellenességet.

A kicsinek hiányzik mindkét keze és az egyik lába, a másik alsó végtagja csak térdig fejlődött ki.

Az orvosok teljesen elképedtek, amikor meglátták a világra jött csecsemőt. A szülés előtt pár órával elvégzett ultrahangos vizsgálat során már megállapították, hogy a magzatnak nincsenek végtagjai, ám őket is sokkolta a csonkok látványa.

A 23 éves anyának már van egy gyereke, ő egészségesen született. A most megszült kicsiről hallani sem akar. Mint kiderült, egyetlen alkalommal volt ultrahangos vizsgálaton, terhessége negyedik hónapjában, akkor az orvosok nem találtak semmilyen fejlődési rendellenességet.

A szülészek szerint, ha a nő legalább még egyszer ellátogat orvosához, megelőzhette volna, hogy torz gyermeket hozzon a világra.

A szülők nem kötelezhetők arra, hogy a kicsit gondozásukba vegyék, így egyelőre még nem dőlt el a sorsa. Egyelőre a kórházban marad, a gyermekvédelem pedig sorra veszi a rokonokat, hátha akad valaki, aki ápolná a csecsemőt – írja a manna.ro.

Ajánlott videó

Annak jártunk utána, hogyan zajlik egy eljárás, és azon túl mi vár a rajtakapott egészségügyi dolgozókra, valamint hogy kevesebb borítékot csúsztatnak-e zsebbe az új szabályozás óta a betegek.