Közélet

Meg akarta ölni tumornak hitt kisbabáját?

Az anya vezette félre az orvosokat, akik tumornak néztek egy öt és fél kilogrammos gyermeket Romániában, állítják a kórház doktorai, akik kezelték a nőt.

Elmondták, meggyőződésük, hogy a nő azért titkolta el terhességét, mert meg akart szabadulni a kicsitől.

Az egészséges kisfiút az anya éppen akkor szülte meg, amikor az orvosok előkészítették a műtétre gyomordaganattal. Az asszony nem mutatta a terhesség tüneteit. Csak arra panaszkodott, hogy fáj a háta. Mivel túlsúlyos, 110 kilogrammos, alakján nem is volt szemmel látható a terhesség.

A kórházban egy belgyógyász vizsgálta meg, aki ultrahangos felvételt készített a nő hasáról. A felvétel alapján azt állapította meg, hogy daganata van, és minél hamarabb meg kell műteni. A sebészi beavatkozás előkészületei közben az asszony elment a vécére, ahol pillanatok alatt megszülte öt és fél kilogrammos babáját.

Szerdán a kórház asszisztensei azt állították, hogy a szülés után a nő a vécébe dobta a csecsemőt, és amikor meglepték, az egyik kagylónál mosta véres kezeit.

Az ügyben a kórház vezetősége, és az egészségügyi minisztérium egyik bizottsága is vizsgálatot indított. Amennyiben valóban helytállóak azok a vádak, amelyeket egy asszisztens, egy ápoló és egy másik beteg állít, miszerint az anya jó 15 percre bezárkózott az egyik vécéfülkébe, és ott a vécékagylóban próbálta megölni a kicsit, akár bírósági ítélet is születhet az ügyben – olvasható a manna.ro oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik