Szórakozás

Harry: “olyan beszédet mondok, Vilmosnak kihullik a haja”

Máris fogyóban lévő hajának további ritkulására számíthat Vilmos brit trónörökös - legalábbis ha öccse beváltja "fenyegetéseit".

Az idén 29 esztendős Vilmos – Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia – április 29-én esküszik örök hűséget vele azonos korú menyasszonyának, a polgári származású Kate Middletonnak az angol-brit monarchia ősi londoni koronázótemplomában, a Westminster apátságban.

Vilmos tanúja Harry lesz, és az ifjabbik herceg e minőségében hivatalos köszöntőbeszédet is tart majd az újdonsült trónörökösi házaspár tiszteletére a menyegző után esedékes bulin.

A beszédet a palota protokollosai állítólag rettegve várják, tekintettel arra a közismert tényre, hogy Harry nyilvános megszólalásai során nem feltétlenül ragaszkodik az udvari szótár kimért fordulataihoz, és hajlamos kitérőket tenni kevésbé szalonképes, tömörebb megfogalmazások felé.

A BBC-nek adott nyilatkozatában Harry még rá is játszott e félelmekre, mondván: Vilmos két barátjával együtt írja az esküvői köszöntőt, amelynek elhangzása után bátyjának “valamivel kevesebb haja lesz”. “Megszurkáljuk néhányszor, zavarba hozzuk … kicsit tovább ritkítjuk a haját” – üzente testvérének nevetve a trónörökösi tanú.


Harry mindazonáltal ígéretet tett valamelyes önmérsékletre is, mondván: meg kell válogatnia majd szavait, tekintettel arra, hogy jelen lesz nagymamájuk, a 85 esztendős II. Erzsébet királynő is.

A herceg a BBC-riporternek elmondta: Vilmos, ha rajta múlik, szűk körű, csendes esküvőn vette volna feleségül menyasszonyát, néhány közeli barátjuk jelenlétében, minden különösebb felhajtás nélkül. “De hát vagyunk, akik vagyunk” – sóhajtott Harry, nem hallgatva el, hogy a közvélemény és a sajtó folyamatos figyelme “óriási nyomást” jelent bátyja számára.

Hozzátette: Vilmos és Kate “nagyon szerencsések egymással … ők a tökéletes pár”.

Harry herceg, a brit fegyveres erők harci helikopterpilótája – aki szolgált az afganisztáni tűzvonalban is – ezekben a napokban embert próbáló sarkvidéki túrán vesz részt néhány sebesült bajtársával Norvégiában. Az expedíció célja, hogy kétmillió fontnyi támogatást gyűjtsenek a hadisérültek rehabilitációját támogató, Walking With The Wounded nevű segélyszervezetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik