Szórakozás

Vilmos és Kate felavattak egy mentőcsónakot

A herceg és menyasszonya először láttak el együtt hivatalos feladatot – felavattak egy mentőcsónakot az észak-walesi Trearddur Baynél.

Noha az esemény a maga szerény pompájában össze sem hasonlítható egy királyi esküvővel, Kate Middleton életében viszont legalább annyira fontos mérföldkőnek számított, mint áprilisi lagzija fog. A walesi csónakavatás volt ugyanis az első hivatalos teendője, amit (leendő) hercegnői funkciójában lát el – a brit média pedig egyöntetűen kalapot emelt a hölgy teljesítménye előtt.

A mentőállomás legújabb csónakjának felavatására (és persze a leendő hercegnőre) több mint ezer ember volt kíváncsi a helyszínen, az időjárás azonban jócskán lejjebb vett a tömeg hangulatából. A jéghideg szél komolyan megnehezítette a jelenlévők dolgát, a szemtanúk azonban állítják, Ms. Middleton remekül vette az akadályt, és szinte elvarázsolta a fagyoskodó tömeget – a lapok persze nem voltak restek azonnal párhuzamot húzni Vilmos arája és tragikus sorsú édesanyja között, aki szintén remekül tudott a tömegekkel bánni.

Az esemény apropóján még a királyi család költekezését bíráló kritikusok is elismeréssel adóztak a hölgynek, mivel Middleton nem érezte szükségét annak, hogy a jeles alkalomra új télikabátot vásároljon – az avatáson viselt kabátja már legalább 5 éve a gardróbjában pihen, és számtalanszor kapták már benne lencsevégre.

AJÁNLOTT LINKEK:

A nap, amikor Kate Middleton hivatalosan is hercegnő lett – angolul (Daily Mail Online)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik