Szórakozás

Jediiskola nyílt Chilében, Yoda mester is itt tanít

24.hu
24.hu

2011. 03. 28. 08:20

A 6-12 éves gyerekek két Csillagok háborúja-rajongó felnőttől próbálják megtanulni "az erő" használatát.
Korábban a témában:

William Berrueta – Jedi nevén Qui Don Quan – harcművészetet és meditációt tanít ifjú padawanjainak. A quilpuéi tanfolyamot a gyerekek szülei körében legendássá vált filmsorozat ihlette. A gyerekek a foglalkozás elején a híres jelmondattal, “Az erő legyen veled”-del köszöntik a korábban taekwondo- és jógaoktatóként dolgozó mesterüket, aki a hitelesség kedvéért a Jedik öltözékét viseli az iskolában. Igyekszik átadni tanítványainak a Jedik filozófiáját, amelynek segítségével a filmben Luke Skywalker végül legyőzhette az erő gonosz oldalán álló Darth Vadert és győzelemre vezette a lázadókat a gonosz galaktikus birodalom elleni harcban.

Az iskola másik oktatója a filmben majdnem ezer éves Yoda mesternek a nevét vette fel. Sergio Angeloni azt oktatja tanítványainak, hogy az agresszió a sötét oldalról származik, így az erőt csak védekezésre lehet használni.

A fiatal Jedi-jelöltek természetesen fénykarddal is tanulnak vívni. Az eszközöket kizárólag a mesterektől lehet beszerezni. A fluoreszkáló fénykardokat a gyakorlott Jedik az Egyesült Államokból szerzik be, és diákjaiknak 250 dollárért adják tovább. A kardokkal nem nagyon lehet harcolni vagy párbajozni, ezt még Berrueta is elismeri, de szerinte arra alkalmasak, hogy a japán szamurájok kardforgatásának technikájára képezzenek ki vele gyerekeket.
A Jedi lovagságig hosszú út vezet, addig is a padavanoknak havi 75 dollárt kell fizetniük a heti egyszeri képzésért. A Jedi-diplomát legkevesebb három év alatt lehet megszerezni. Az erő mindenesetre erős lehet a chilei városban, a képzés második évére ugyanis megduplázódott a tanítványok száma.

Az iskola ötlete akkor pattant ki Quai Don Quan Jedi-mester fejéből, amikor 2009-ben elvitte akkor négyéves kisfiát egy Csillagok háborúja vándorkiállításra.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.