Szórakozás

Nem a stresszbe halt bele Knut az állatkert szerint

Visszautasítja Bernhard Blaszkiewitz, a berlini állatkert igazgatója azokat az állításokat, amelyek szerint a jegesmedve halálát a stressz okozta.

“Bár a halál pontos okát még nem tudjuk, az mindenesetre biztos, hogy Knut nem a stresszbe halt bele” – mondta el az igazgató hétfőn.

A mindössze négyéves jegesmedve szombaton kifutójában pusztult el a látogatók szeme láttára. Knut éppen napozott, amikor hirtelen felpattant, remegve körbeforgott párszor, majd görcsösen a vízbe esett, ahol végül megfulladt.

Az állatkertet amiatt is sok kritika éri, hogy Knutot három idősebb nőstény jegesmedvével, köztük anyjával helyezték egy kifutóba. A hímet ugyanis a felnőtt állatok nehezen fogadták be, kezdetben bántalmazták is.

“Korábban mindenki azért “sírt”, hogy Knut olyan régóta él egyedül. Az állatok csoportos tartásával az intézmény Kutnak társaságot és elfoglaltságot teremtett” – védekezett Blaszkiewitz.

Az állatkert jelenleg a boncolást követő pontos diagnózisra vár. A vizsgálat már elkezdődött.

Az igazgató szerint elképzelhető, hogy a preparált tetemet kiállítják a berlini Természettudományi Múzeumban. Az intézmény már bejelentette igényét, a hétfői boncoláson egy preparátor is részt vesz.

Blaszkiewitz tervei között szerepel, hogy a jegesmedve emlékére egykori territóriumán egy kis szobrot is elhelyeznek, amely Knutot bocs korában ábrázolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik