Szórakozás

Megkezdték Knut, a jegesmaci boncolását

A négyéves Knutot, ami még bocsként vált ismertté az egész világon, szombaton élettelenül találták a jegesmedvék medencéjében.

A berlini állatkert szóvivője azt nem tudta megmondani, hogy a szakértők mikor végeznek a boncolással. Claudia Bienek az AFP francia hírügynökségnek elmondta: csak akkor fogják nyilvánosságra hozni az eredményeket, amikor már teljes bizonyossággal tudni lehet, hogy mitől pusztult el a négyéves jegesmedve.

Knut szombaton délután, több száz látogató szeme láttára esett össze a jegesmedvék medencéjénél. A beszámolók szerint többször megfordult maga körül, majd a földre zuhant, és belecsúszott a vízbe. A jegesmedvék általában 15-20 évet élnek, így a négyéves állat elpusztulása rejtélynek számít.

Knut 2007-ben várt világhíressé, miután anyja eldobta magától, és a természetvédők felvetették, hogy el kellene altatni a kis bocsot. Amikor Knutot először mutatták be a nyilvánosságnak, nagyjából száz televíziós forgatócsoport és ötszáz riporter gyűlt össze a helyszínen. Knut még a Vanity Fair című magazin német kiadásának a címlapjára is felkerült: a címlapfotót a legendás fényképész, Annie Leibovitz készítette.

A medvebocs és az őt körülvevő médiafelhajtás jót tett az állatkert gazdasági életének is. A park márciusban levédette a Knut márkanevet, amely után egy héttel a cég részvényeinek ára több mint a duplájára emelkedett. Az első évben a becslések szerint tízmillió eurót (mintegy 2,5 milliárd forint) hozott az őt megmentő állatkertnek a bocs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik