Szórakozás

Szomorú tyúk, elszakadt óvszer – fogyasztóvédelmi esetek

Csak néhány azokból a panaszokból, amelyeket a román fogyasztóvédelem kapott az utóbbi néhány hónapban.

A hivatal képviselői elmondták, megdöbbenéssel bár, de végig kellett hallgatniuk azt a nőt, aki azért tért be hozzájuk, mert egy ékszerüzletben infoenergetikai támadás áldozata lett. A beszámoló szerint a nő aranyfeszületért ment az üzletbe, a helyiségbe való belépéskor viszont támadás érte.

Egy férfi azzal volt elégedetlen, hogy a piacon vásárolt tyúkja túl szomorú, amire ő maga sem tud magyarázatot adni. A fogyasztóvédelmisek hamar rájöttek az állati deprimáltság okára, a hivatalba becipelt tyúk lába ugyanis össze volt kötve, ahogy ez a piacon árult baromfiak esetében lenni szokott. Ahogy kiszabadították kötelékéből, a szárnyas azonnal megelevenedett.

A reklamációk között szerepel egy klasszikusnak mondható eset is: egy férfi azért emelt panaszt e-mailben, mert aktus közben elszakadt a gumióvszer.

“A panasz e-mailen keresztül érkezett hozzánk, és egy elszakadt óvszerre vonatkozott. Pontosabban egy használat közben tönkrement óvszerre. A panaszos kérte, hogy ellenőrizzük az illető terméket, és ha lehet, rójunk ki bírságot. A reklamáció megalapozatlannak bizonyult. Minden attól függ, hogy a panaszos mennyire követi a használati utasítást” – magyarázta a fogyasztóvédelmi hivatal munkatársa.

AJÁNLOTT LINK:

Szomorú tyúkot panaszoltak be a fogyasztóvédelemnél (manna.ro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik