Szórakozás

A Quantas utaskísérői kiakadtak „Travolta kapitányra”

Az ausztrál légitársaság járatain John Travolta „jószolgálati” videójával kezdődik minden út, az alkalmazottaknál pedig most szakadt el a cérna.

A Daily Telegraph jelentése szerint a Quantas utaskísérői és pilótái olcsónak és degradálónak találják a színész (állítólag könnyednek szánt) videóját. A társaság járatain minden út egy 30 másodperces Travolta-beköszöntővel kezdődik: „Jó napot, itt a kapitány beszél – nos, ma talán nem én vagyok az Önök kapitánya, de garantálhatom, hogy a járaton dolgozó csapat legalább annyit tud a biztonsági előírásokról, mint én. Több mint 40 éve repülök pilótaként, és higgyék el, senkiben nem bízom meg úgy a pilótafülkében, mint egy Quantas-pilótában.”

Az alkalmazottak arra panaszkodtak, a videó hangneme túl csöpögős, arról nem is beszélve, hogy komolytalanná teszi az utána következő biztonsági bemutatót. Többen azt is sérelmezték, hogy Travolta „csapatként” utalt rájuk, nem pedig legénységként. „Úgy érezzük magunkat, mint akik a McDonald’s-ban dolgoznak” – nyilatkozták páran a Telegraphnak, majd azt is hozzátették, a társaság vezetőinek inkább olyan embereket kellene mutogatniuk, mint Richard de Crespigny kapitány, aki novemberben egy motorhibát követően sikeres kényszerleszállást hajtott végre, és de facto nemzeti hőssé vált Ausztráliában.

Noha a dolgozók felháborodásának híre már elérte a médiát is, a Quantas szóvivője nagyon sikeresnek és közkedveltnek titulálta a videót, amit imádnak az utasok, ráadásul a visszajelzések azt mutatják, hogy „Travolta kapitány” beköszöntője után az utasok sokkal nagyobb figyelmet fordítanak a biztonsági bemutatóra.

AJÁNLOTT LINKEK:

“Travolta kapitány” videója felbosszantotta a legénységet – angolul (The Daily Telegraph)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik