Szórakozás

23 évesen lett nagymama a román nő

A Wikipedia szerint ugyan nem Rifca Stanescu a legfiatalabb nagyi a világon, 23 évesen unokát pelenkázni azonban így sem kis teljesítmény.

Rifca anno azért szökött el otthonról 11 évesen, mert szerelmes lett, és félt, hogy apja máshoz adná hozzá – 13 éves párjával ezért titokban házasodtak össze, egy évvel később pedig megszületett a pár első gyermeke, Maria. Noha Rifca óvta kislányát attól, hogy az ő példáját kövesse, Maria 10 évesen ment hozzá szíve választottjához, és egy évvel később életet adott gyermekének – nagymamát csinálva ezzel a mindössze 23 éves Rifcából.

Annak ellenére, hogy Rifca igyekezett meggyőzni lányát, hogy húzza még egy kis ideig az iskolában, végül természetesen kitörő örömmel fogadta a hírt, hogy nagymama lett. „Örülök az unokámnak, de többet szerettem volna Marianak” – jelentette ki Rifca.

A Wikipedia szerint a jelenleg a világon élő legfiatalabb nagymama a nigériai Mum-Zi, aki 8 évesen és négy hónaposan adott életet első gyermekének – aki 9 év múlva nagymamát csinált belőle.

A valaha élt legfiatalabb dédnagymama a 48 éves Edna Bertonelle volt – 14 évesen anyuka, 31 évesen nagymama, 17 éves unokájának köszönhetően pedig 48 évesen dédnagymama lett, igaz, ez még 1909-ben történt, Párizsban.

AJÁNLOTT LINKEK:

23 éves a világ legfiatalabb nagymamája – angolul (The Sun)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik