Szórakozás

Megérkezett az új Gaga-klip

A „Born This Way” elképesztő, hét és fél perces videoklipjében a dal mellett helyet kapott „Mother Monster Manifesztuma” is.

A Grammy-díjátadón tojásból kelt ki – legújabb klipjében már Jó és Gonosz szülőanyjaként mutatja be magát Lady Gaga. Az önálló műalkotásként is felfogható videoklipet Nick Knight rendezte, a koreográfia (amit egyébként már a Grammy-n is láthattunk) Laurie Ann Gibson keze munkáját dicséri.

A 24 éves énekesnő ezúttal is elképesztő kosztümöket válogatott össze magának, viszont talán most először, a grandiózus kiegészítők eltörpülnek a videó szereplői és története mellett: egy örökké tartó pillanatban megszülető, előítéletek nélküli, új emberi faj, mint a Jó megtestesítői – és az ugyanattól az anyától megszülető Gonosz (valamint az örökkévalóságig tartó harcuk).

A dallal kapcsolatban korábban sokat támadták az énekesnőt, hogy igazából nem csinált mást, mint lenyúlta Madonna „Express Yourself” című legendás számának alapját – Gaga viszont kikérte magának a vádakat, és kijelentette, még magának Madonnának is bejött a „Born This Way”, és levélben gratulált hozzá. Amikor azonban a sajtó megkereste ezzel kapcsolatban, Madonna és stábja tagadta, hogy valaha tetszésüket fejezték volna ki Gaga legújabb dala kapcsán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik