Szórakozás

Kicsapta a biztosítékot az anyatejes fagyi

A londoni hatóságok a vásárlói panaszokra reagálva lefoglalták a „Baby Gaga” néven futó nyalánkságot, és megtiltották árusítását.

Az anyatejből, vaníliafagyból és cukorból készült „Baby Gagát” múlt héten kezdte árulni a londoni The Icecreamists fagyizó, a hatóságokhoz azonban annyi felháborodott bejelentés érkezett, hogy megkérték a boltot, függesszék fel az árusítást. A hivatalos indok szerint nem tisztázott, hogy a fagyizó honnan szerzi be a „Baby Gaga” alapanyagát, éppen ezért az édesség nem tekinthető biztonságosnak. A hatóságok igyekeztek felhívni a vásárlók figyelmét, hogy az anyatejes fagyival akár komoly vírusokat is összeszedhetnek.

A cég alapítója, Matt O’Connor eredetileg 15 adakozó kedvű hölgy közreműködésével látott neki a fagylalt gyártásának, azóta beszervezett még 35-öt. A hölgyek természetesen nem puszta jó szándékból töltenek el órákat az alapanyag előállításával, O’Connor ugyanis 3 deci anyatejért 15 angol fontot fizet – és így már érthető a „Baby Gaga” igencsak borsos, 15 fontos gombóconkénti ára.

A fagylalt árusításának ténye megosztotta a közvéleményt, a The Guardian még íztesztet is végeztetett az ellenmondásos terméken – a vállalkozó kedvű étteremkritikus azonban a kóstolás végére kis híján kidobta a taccsot.

AJÁNLOTT LINKEK:

Megtiltották az anyatejes fagyi árusítását – angolul (MSNBC.com)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik