Szórakozás

Ingyen osztogatja csókjait az olasz egyetemista

Csókot ajándékoz a szakdolgozatát író Nicoletta Crisponi. Már ötszázszor adott puszit a milánói dóm előtti téren.

Sokan azt hiszik, reklámfilm forgatásába csöppentek bele: vörös rúzsos lány szalad hozzájuk és arcon csókolja őket. Olaszok és japán turisták, idős férfiak és babakocsit toló anyukák kapnak puszit – szigorúan az arcukra.

“Az emberek kevésbé gyanakvóak mint gondolnánk. Senki sem reagál agresszívan, örülnek a puszinak” – nyilatkozta a La Stampa napilapnak a 24 éves egyetemista lány.

A milánói műegyetemre járó Nicoletta az identitás nélküli terekről írja szakdolgozatát. Ennek számítanak a repülőterek, metróállomások, kereskedelmi központok, a forgalmas metropoliszok utcái: tele vannak emberrel anélkül, hogy bármilyen érzelem, kapcsolat lenne közöttük. A csók ezt töri meg, a meglepetés erejével hat és jókedvűvé tesz – magyarázta Nicoletta tagadva, hogy a francia előadóművész Orlan 1977-es csók-automatáját utánozná.

Orlan darabonként öt frankért osztotta csókjait. Nicoletta ingyen adja. Azt nem titkolta, hogy egy improvizációs mozgalom ihlette meg, mely hirtelen létrejövő flash mob akciókat szervez a világ különböző pontjain. Tagjai a metrón pacsit adnak az utasoknak vagy párnacsatát robbantanak ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik