Szórakozás

Magyar túlélő az új-zélandi földrengésről

Csodával határos módon élte túl a pusztító földrengést egy Új-Zélandon élő magyar pár. A lány a belváros szívében, egy összeomló irodaházban volt.

Pánik és félelem. Az új-zélandi Christchurch utcái romokban. Helyi idő szerint nem sokkal kedd dél után elsöprő erejű földrengés rázta meg a várost. Rengetegen voltak az utcán. 75 halálos áldozatról tudnak, de elképzelni sem lehet, hány ember rekedt a romok alatt. A településen több történelmi emlék is megrongálódott, vagy teljesen összedőlt a 6,3-as erejű rengésben, miközben járókelők tucatjai sétáltak az utcán. A 350 ezer lakosú városban szükségállapotot rendeltek el. A Fókusznak sikerült egy, a városban dolgozó magyar férfival kapcsolatba lépnie.

Szűcs Gábor érezte a rengést, de az első pillanatokban fel sem fogta, mekkora a baj. A kinn élő magyar férfi látta, hogy a belváros romokban áll, és a nagy épületek összedőltek és lángokban álltak. Elmondása szerint számítottak földrengésre, de azt hitték, hogy március közepén jön, és remélték, hogy sokkal kisebb lesz.

Tavaly szeptemberben egy 7,1-es erősségű földrengés rázta meg a települést. Azóta több száz utórengést éltek át. A katasztrófa sújtotta területre Ausztráliából és Amerikából érkeztek mentőcsapatok és segélycsomagok. Jelenleg is túlélők után kutatnak. A tragédiát még az is tetézi, hogy akadozik az áramellátás és a telefonszolgáltatás.

AJÁNLOTT LINKEK:

Magyar pár az új-zélandi földrengés túlélői között (RTL Klub)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik