Szórakozás

Szabadlábon Szaddam Huszein ügyvédje

Elengedték a spanyol hatóságok az 55 éves Giovanni di Stefanot, aki 2006-ban kivégzett Szaddam Huszein iraki diktátor egyik ügyvédje is volt.

Di Stefanot hétfőn állították elő mallorcai luxusvillájából egy Nagy-Britanniában kiadott európai elfogatóparancs alapján. Sikkasztással, csalással, pénzmosással és lopással vádolják.

Az ügyvédet kedden egészségügyi okokból szabadlábra helyezték, csütörtökön ismét őrizetbe vették. A legfelsőbb bíróság szombaton elengedte, de megfigyelés alatt tartják az angliai tárgyalásáig.

Di Stefano ügyfelei közé tartozott Szaddam Huszeinen kívül a szintén kivégzett iraki védelmi és belügyminiszter, a kurd lázadást vegyifegyverrel leverő, Vegyi Ali névre hallgató Ali Hassan al-Madzsid, Tarik Aziz volt iraki miniszterelnök-helyettes, a pedofília miatt börtönre ítélt korábbi popsztár Gary Glitter és a nagy angliai vonatrablás főszervezője, Ronni Biggs is. Egyszer azt mondta, elvállalná Adolf Hitler vagy maga a Sátán védelmét is.

A spanyol belügyminisztérium szerint az elfogatóparancsot 2004 és 2009 közötti tetteiért adták ki ellene, többször is nagy összegeket vett fel úgy, mintha megbízása lenne egy-egy ügyben, pedig nem volt. 18 ügyben akár 75 év börtönt is kaphat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik