Szórakozás

Colin Firth megszerette a brit királyi családot

A király beszéde című film főszerepének eljátszása segített abban, hogy felfedezze a királyi család iránt érzett szeretetét - mondta a színész Berlinben tartott sajtótájékoztatóján.

A német fővárosban a vasárnapig tartó nemzetközi filmfesztiválon a versenyprogramon kívül mutatják be a VI. György brit királyról szóló alkotást. “Nem gondoltam volna, hogy egy olyan személyiséggel kerülök szembe, aki iránt ilyen mély tiszteletet és szeretet érzek” – mondta a szerepért Oscar-díjra jelölt ötvenéves színész.

Partnere, a szintén Oscarra jelölt Helena Bonham Carter a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a királyi családot gyakran alábecsülik. “Én mindig tiszteltem őket” – mondta a színésznő, hozzátéve, hogy a film készítése során csak növekedett az irántuk érzett megbecsülése.

A második világháború idején játszódó filmdráma rendkívül jól szerepelt a nemzetközi fesztiválokon. Múlt hétvégén elnyerte a legjobb mozinak járó BAFTA-díjat a brit filmakadémia gáláján, ahol Colin Firth és Helena Bonham Carter mellett Geoffry Rush is színészi alakítását is elismerték. A filmet összesen 12 Oscar-díjra jelölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik