Szórakozás

A hangnál is gyorsabban száguldott a traffipax szerint

A hangsebességet is meghaladta egy olasz gépjárművezető, aki a rendőrségi traffipax mérése szerint 1230 kilométer per órával száguldott.

A hang sebessége 1193,4 km/óra. Nem is érthető, miként tudta lencsevégre kapni a délolasz Bari közelében levő kisváros, Oria országútján szárnyaló Fiat Doblo típusú autót a városi rendőrség kamerája. A tulajdonos mindenesetre kézhez kapta a bírságról szóló értesítést és még örülhetett is: csak 165 euróra büntették azért, hogy 1078 kilométer per órával túllépte a megengedett legmagasabb sebességet. Húszpontos jogosítványából is csak ötöt vontak le a szabálysértésért, ugyanannyit, mintha csak tíz kilométer per órával lépte volna túl a sebességhatárt.

A Fiatnak jó reklámmal szolgáló hírt kevesebb lelkesedéssel fogadták a fogyasztóvédők. A sorozatos közlekedési bírságok sújtotta autósok jogait védelmező egyesület alapítója, Giovanni D’Agata a sajtónak úgy nyilatkozott, hihetetlennek tűnik, hogy a rendőrség nem ellenőrizte az adatot és kézbesítette ezt a bírságot. Ez bizonyítja, hogy a közlekedési szabálysértések megállapítása számtalan hiányossággal bír – hangoztatta. Az autós jogi védelmét az egyesület ügyvédei vállalták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik