Szórakozás

Pirítóst kért a fejbelőtt képviselőnő

Gabrielle Giffords már képes beszélni.

A Facebook közösségi oldalon a politikus férje – az űrhajós Mark Kelly – azt írta, hogy az asszony étvágya visszatért és napi háromszor eszik. Hétfőn reggelire például pirítóst kért. “Nehéz elhinni, hogy még csak egy hónap telt el azóta, hogy Gabrielle-re rálőttek. Az orvosok szerint villámgyorsan gyógyul, ugyanakkor nem viccelnek, amikor azt állítják, hogy ez egy maratoni folyamat lesz” – írta azt asztronauta, aki április végén az Endeavour űrsikló kapitánya lesz, amikor azt utoljára kilövik a világűrbe.

A képviselőnő ellen január 8-án egy arizonai politikai gyűlésen támadt egy fegyveres férfi. A merénylő golyója keresztülhatolt a képviselőnő agyán, akit előbb a támadás helyszínéhez közel, egy tusconi kórház intenzív osztályán kezelték, majd átszállították egy texasi rehabilitációs központba. “Nap, mint nap szigorú terápiának vetik alá, beszédterápiára is jár. Az orvosok remek munkát végeznek, különböző nyelvi gyakorlatot csináltatnak vele” – mondta Giffords szóvivője, aki hozzátette, hogy a politikus is “keményen dolgozik” és ennek látszik az eredménye.

A politikai gyűlésen fegyvert rántó 22 éves támadó börtönben várja tárgyalását. Jared Loughner-t többek között, kongresszusi képviselő elleni gyilkossági kísérlettel is vádolják. Ügyében március 9-én lesz a következő meghallgatás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik