Szórakozás

Madonna nem engedi, hogy családja lássa Mercyt

A sztár ügyvédei szerint a családnak „semmiféle joga sincs” a gyermekkel kapcsolatban, a láthatásról sem írásban, sem szóban nem egyeztek meg.

A most ötéves Mercy James alig pár napos korában került egy malawi árvaházba – 16 éves édesanyja belehalt a szülésnél fellépő komplikációkba, nagyszülei pedig nem tudtak róla gondoskodni. Így talált rá Madonna még 2009-ben, a beszámolók szerint pedig a család azonnal belement az örökbefogadásba.

A történetek azonban innentől kezdve élesen különböznek egymástól: Mercy családja állítja, a sztár biztosította őket arról, hogy rendszeresen láthatják majd a gyereket, arról nem is beszélve, hogy a kislány eredetileg csak addig maradt volna az énekesnőnél, amíg meg nem erősödik egészségileg annyira, hogy el tudja viselni a falusi életet. Madonna ügyvédei azonban határozottan tiltakoznak az események ilyetén történő elferdítése ellen: szerintük valódi örökbefogadási procedúra zajlott le, és Mercy „visszaadásáról” szó sem volt, ahogy a rendszeres láthatásról sem.

A kislány családját képviselő ügyvéd szerint azzal van a probléma, hogy csak szóban született megállapodás ügyfelei és Madonna között Mercy láthatásáról, viszont éppen ezért arra kéri a sztárt, próbáljon emberséges lenni a nagyszülőkkel szemben – hiszen így megtámadhatóvá vált a bíróságon, egy hosszú, költséges és megalázó perre viszont senkinek sincs szüksége.

Annál is inkább, mivel Madonna ügyei Malawiban egyre rosszabbul állnak. Két éve beígért lányiskolájának építését ugyan ünnepélyes kerek közt elkezdték, azonban még mindig nem sikerült befejezni a projektet. A sztár képviselői szerint mindez azért van, mert megváltoztak a tervek, és az énekesnő már „sokkal nagyobb” dolgokban gondolkodik, az építkezés környékén élők azonban egyre dühösebbek a sztárra – a földművesek ugyanis a jobb megélhetés és az iskola reményében átadták a földjeiket, az építkezés viszont azóta teljesen leállt, így most se iskola, se termőföld. A Daily Mail beszámolója alapján már a legtöbb falusi úgy gondolja, „Madonna csak a gyerekeiket akarta, és most, hogy megkapta őket, végzett is az országgal.”

AJÁNLOTT LINKEK:

Mercy családjának nincs joga látni a kislányt – angolul (Daily Mail Online)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik