Szórakozás

A malawi oktatásügyi miniszter beszólt Madonnának

Peter Mutharika szerint a sztár nem értesítette a kormányt, hogy egyetlen intézmény helyett egy egész iskolahálózatot kíván építeni az afrikai országban.

Madonna tavaly áprilisban jelentett be, hogy a malawi gyermekek megsegítésére létrehozott alapítványán keresztül leányiskolát készül építtetni az országban. Az előzetes terveknek azonban már nem felelt meg a gyakorlat – a jelentések szerint ugyanis az egy szem iskolából nagyon gyorsan egy tucatnyi lett, a sztár viszont elfelejtette erről értesíteni az illetékes hatóságokat.

„Szeretnénk tudni, hogy miért változtatott a terveken” – nyilatkozta az oktatásügyi miniszter a brit The Guardian-nek. „Tisztában vagyunk azzal, hogy ez az ő projektje, éppen ezért ő tudja a legjobban kivitelezni, de hivatalos kormányként jogunk lenne tudni a változásokról.”

A sztár január elején beszélt először az iskolahálózat tervéről – állítása szerint azért döntöttek a projekt kiszélesítéséről, mert „az eredeti elképzelések megvalósításával egyszerűen nem jutottak volna el elég gyermekhez”.

Mutharika kifejtette, amíg nem áll rendelkezésükre elég információ az iskolák számát, helyszínét, valamint az építési munkálatok időtartamát illetően, addig érdemben nem tud hozzászólni a kérdéshez.

AJÁNLOTT LINKEK:

A malawi oktatásügyi miniszter bírálta Madonnát az iskolahálózat miatt – angolul (W.E.N.N.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik