Szórakozás

Aguilera csúnyán beégett a himnusszal

Még mindig tartja magát a kérdés, hogy áldás-e vagy átok a Super Bowl és több millió néző előtt himnuszt énekelni.

Idén a szervezők Christina Aguilerát kérték fel, hogy a meccs előtt előadja a „Star-Spangled Banner”-t – a 30 éves énekesnő azonban nem jó szöveggel énekelte a dalt. A meccs utáni kommentáradatban Aguilera rajongói igyekeztek kiemelni, hogy a nemzeti himnusz szövegileg egyébként is kihívást jelenthet bárkinek, arról nem is beszélve, hogy a hölgy által elnézett sor egy időben még az amerikai himnusz Wikipedia-oldalán is hibásan szerepelt.

A helyszínen jelen lévők azért annyira nem voltak elragadtatva az énekesnő produkciójától, a Green Bay Packers színeiben játszó Tom Crabtree például végigpötyögte az előadást a Twitteren: „Szóval, a nemzeti himnusz…..uhhh. Ez kínosra sikerült.”

Nem ez volt az első alakalom, hogy a Super Bowl előtti patriotizmus kínos feszengésbe csapott át: az 1998-as meccsen az előadó Jewel-nek elkezdenie nem sikerült a himnuszt, a ’93-ban felkért Garth Brooks pedig cowboy-jelmezben adózott a nemzet nagysága előtt.

Persze Aguilera sem számít már kezdőnek, ha a „Star-Spangled Banner” átértelmezéséről van szó: egy 2004-es NBA All-Star mérkőzésen például annyira funky-ra vette a figurát, hogy a közönség sokáig csak pislogni mert – a szöveget ellenben tökéletesen tudta.

AJÁNLOTT LINKEK:

Mennyire volt rossz Aguilera himnusza? – angolul (The Washington Post)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik