Szórakozás

Új fejlemények a Bombák földjén-perben

Jeffrey Sarver főtörzsőrmester még 2010 elején perelte be az Oscar-díjas film készítőit – azt állítja, a film igazából róla szól.

Sarver szerint a főszereplő William James őrmester figuráját róla mintázták, ellenben a film készítői ezt semmilyen módon nem jelezték, illetve nem is kompenzálták érte. A főtörzs New Jersey-ben adta be a bírósági papírokat, a film készítői azonban elérték, hogy az ügyet Kaliforniában tárgyalják – a kaliforniai törvényhozás ugyanis sokkal érzékenyebben kezeli a szólásszabadság korlátozásával kapcsolatos eseteket, az ügyvédek szerint pedig ebben az ügyben pontosan a szólásszabadság korlátozásáról van szó.

Az ügyvédek kedden arra kérték a perben illetékes bírót, utasítsa vissza Sarver eredeti keresetét. „A film megtekintése után teljesen egyértelmű, hogy a történet nem a felperesről szól. A film története fikció, és az a tény, hogy a forgatókönyvíró esetleg olyan eseményekből merített ihletet, amiknek szemtanúja volt Irakban, még nem teszik a történetet valóságossá vagy a film főszereplőjét a felperessel megegyező alakká” – áll az indoklásban.

A Bombák földjén 6 Oscar-díjat nyert tavaly, többek között a legjobb rendezés, a legjobb forgatókönyv és a legjobb film díját is besöpörte.

AJÁNLOTT LINKEK:

A bombák földjén főnökei eltussolnák a veterán perét – angolul (W.E.N.N.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik