Szórakozás

Játékfüggő és meleg lett a Parkinson-gyógyszertől

A francia Didier Jambart azt állítja, Parkinson-kórra szedett gyógyszere homoszexuálissá, valamint játék-, és szexfüggővé tette.

Az 51 éves, kétgyermekes édesapa 2003-ban kezdte el szedni a GlaxoSmithKline cég Parkinson-gyógyszerét, a Requipet. Saját bevallása szerint 2 évig szedte rendszeresen a pirulát, ez alatt az idő alatt pedig rákapott az internetes fogadásra – a férfi a családja összes megtakarított pénzét eljátszotta, sőt még lopásra is kényszerült, hogy függőségét kielégítse.

A játékszenvedély azonban csak egy volt a gyógyszer nem kívánt mellékhatásai közül – a férfi ugyanis saját neméhez kezdett el vonzódni, rákapott a női ruhákra, és kockázatos szexuális kalandozásai végül odáig vezettek, hogy egy alkalommal megerőszakolták.

Noha a férfi 2005-ben abbahagyta a gyógyszer szedését, állását időközben elveszítette, az események hatására pedig komoly pszichológiai traumát szenvedett – a nantes-i bíróságra benyújtott keresetében a férfi most 450 000 eurós kártérítést követel a gyógyszert gyártó cégtől, valamint az őt kezelő neurológus szakorvostól.

A szóban forgó Parkinson-gyógyszerről orvosi körökben köztudomású volt, hogy szedése igen komoly neurológiai mellékhatásokkal jár – ezt a tényt azonban a Glaxo csak 2006 óta tünteti fel a gyógyszer csomagolásán. A cég szóvivői nem kívántak nyilatkozni az ügyben.

AJÁNLOTT LINKEK:

A férfi állítja, hogy a Parkinson-gyógyszertől lett meleg – angolul (Jezebel)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik