Belföld

Vizsgálat indult egy gyógyszercég ellen

Vizsgálják annak a gyógyszercégnek az ügyét, amely a tragédiával végződött thaiföldi utazást szervezte.

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) eljárást indított az ellen a gyógyszercég ellen, amely a tragédiával végződött thaiföldi utazást szervezte – értesült a Népszabadság, amely úgy tudja, hogy a túra mögött egy Cipruson bejegyzett, főként generikumokat (olyan készítményeket, melyek hatóanyagának szabadalmi védettsége lejárt) forgalmazó cég áll.

Az OGYI azt vizsgálja, hogy vétettek-e az orvosságok népszerűsítését tiltó jogszabály ellen – a gyanút erősíti, hogy a harmincfős orvoscsoport nyaralóhelye közelében egyetlen kongresszust sem tartottak a tragédia idején, noha a gyógyszergyártók csak szakmai rendezvényeken való részvételhez adhatnak természetbeni hozzájárulást. Ha a vizsgálat elmarasztalja a gyógyszercéget, 500 ezertől 25 millió forintig terjedő bírságot szabhat ki, és kezdeményezheti, hogy az egészségbiztosító vonja meg a cég termékeitől az ártámogatást.

Egy phuketi szálloda medencéjében múlt vasárnap találták holtan a Csongrád megyei Kübekháza háziorvosát, aki egy orvoscsoport tagjaként utazott Thaiföldre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik