Szórakozás

Beszédtanárhoz fordult a Megasztár szerelmespárja

Tolvai Reninek és Kállay-Saunders Andrásnak már nem egy kellemetlensége származott abból, hogy igencsak hadilábon állnak a magyar nyelvvel.

Pákó, Cooky és Gianni után tovább bővült az akcentussal beszélő hazai sztárok palettája – a Megasztár 5-ben ismertté vált Tolvai Renátának és Kállay-Saunders Andrásnak is akad problémája a magyar nyelvvel, ezért a TV2 beszédtanárához, Dibusz Évához fordultak.

A tanárnő egy rövid bemelegítést tartott a fiataloknak, kis nyelvtörővel egybekötve. A szakértő szerint a legnagyobb problémát a szerelmespárnál az jelenti, hogy nem jól artikulálnak, ugyanis a magyar nyelv egy nyitott szájú beszéd, ők viszont többnyire az orruk alatt motyognak.

Az énekesek az óra végén útravalóként a házi feladat mellé pár jó tanácsot is kaptak: Dibusz Éva szerint rendkívül fontos, hogy rengeteget olvassanak magyarul, és mindenféle hétköznapi szituációban gyakorolják a beszédet, amennyit csak tudják.

A két fiatal mindenképpen fontosnak tartja, hogy a jövőben odafigyeljen arra, hogy hogyan beszél, mert ezzel is a rajongóiknak szeretnének kedveskedni.

AJÁNLOTT LINKEK:

Összeakadt a nyelvük – Tolvai Renáta és Kállay-Saunders András közös gondja (TV2.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik