Szórakozás

Oprah Winfrey 50 év után megtalálta féltestvérét

Az amerikai talkshow-k koronázatlan királynője hétfői műsorában bejelentette: rátalált a féltestvére, akinek létezéséről nem is tudott.

A világ egyik legbefolyásosabb női személyiségének tartott tévésztár Patricia néven mutatta be a milwaukee-i háziasszonyt, akivel először a tavalyi hálaadás napján találkozott. Oprah 9 éves volt és az apjánál lakott, amikor húga 1963-ban megszületett. Nem is tudott róla, hogy az anyja terhes volt, és hogy megvált a kislánytól.

Patricia hosszú évekig próbálkozott azzal, hogy kinyomozza, ki is lehetett az igazi édesanyja. Már felhagyott a kutatással, amikor felnőtt gyermekei ismét kérlelni kezdték, hogy kísérelje meg felvenni a rég elvesztett fonalat. Az örökbefogadást intéző ügynökség azonban közölte, hogy a vér szerint anyja nem kívánja látni őt.

Véletlenül azonban, éppen az elutasítás napján, Particia látott egy tévéműsort, amelyben Oprah anyja, Vernita Lee éppen arról nyilatkozott, hogy két gyermekét elvesztette. Az asszony által elmondott adatok és születési dátumok pontosan egybevágtak azokkal, amelyeket Patricia a saját örökbefogadási iratán látott.

Ebből kiderült, hogy egy fivére és két nővére volt, akik közül már csak az egyik, az 1954-ben született idősebbik élt. Mint később megtudta, pontosan abban az évben látta meg a napvilágot Oprah Winfrey is. Lee azt is elmondta a televízióban, hogy az egyik elhunyt gyermekét Patriciának hívták.

Oprah a “csodák csodájának” nevezte 2007-es megtalálásának történetét és rendkívül megindítónak tartotta, hogy Patricia sohasem próbált meg anyagi hasznot húzni a történetből. Nem úgy, mint a másik húga, aki pénzért elárulta médiának, hogy a tévésztárnak tinédzserkorában született egy gyermeke, akit aztán hamarosan elveszített.

A DNS-vizsgálat bebizonyította, hogy Patricia valóban Oprah féltestvére. A hétfői műsorban megszólalt az anya, Vernita Lee is, aki elmondta: azért adta örökbe rögtön a születése után a lányát, mert attól félt, hogy nem tudja majd eltartani.

A csaknem fél évszázadon át tartó titkolózásának pedig egyetlen és egyszerű oka volt: a szégyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik