Szórakozás

Macy Gray mégis fellép Izraelben

Az énekesnő nem tudta eldönteni, hogy tiltakozásként lemondja-e meghirdetett fellépéseit az országban – végül a Facebookon szavaztatta meg a kérdést rajongóival.

A Tel Avivba tervezett koncertsorozat miatt vegyes érzelmekkel küzdő Gray úgy döntött, hogy a rajongóira bízza a döntést. A koncertdátumok nyilvánosságra hozatala óta az énekesnőt folyamatosan bombázták a különböző emberi jogi aktivista csoportok – arra próbálták rávenni, hogy az izraeli kormány elnyomó intézkedései miatt bojkottálja az országot, és mondja le a tervezett körutat.

„Gusztustalan, amit az izraeli kormány művel a palesztin emberekkel, de ettől még szeretnék menni. Rengeteg rajongó számít rám, és azt is tudom, hogy a koncertek lemondásától semmi sem fog változni. Mit gondoltok? Menjek vagy maradjak?” – tette fel a kérdést az énekesnő a közösségi oldalon. Gray posztjára több mint 4000 válasz érkezett, és a hölgy végül úgy döntött, megtartja a tervezett koncerteket – mindamellett igyekezett aláhúzni, ettől még mindig ellenzi az izraeli politikát.

Nem Gray volt az első művész, aki aktívan reagált a konfliktusra: legutóbb 2010 nyarán Elvis Costello mondta le izraeli koncertkörútját, az országban uralkodó „bonyolult és érzékeny problémákra” hivatkozva.

AJÁNLOTT LINKEK:

Gray a rajongókra hagyta a döntést, hogy lemondja-e a koncerteket – angolul (W.E.N.N.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik