Szórakozás

Már mosolyog a fejbe lőtt képviselőnő

A tucsoni Egyetemi Kórház idegsebésze szerint Giffords "felismerte férjét, és mosolygott rá" - közölték orvosai az Arizona állambeli Tucsonban hétfő este.

A 40 éves amerikai politikus legújabb műtéte után rendben felébredt, szeméből csontszilánkokat kellett eltávolítani. Az orvosok most már a képviselőnő rehabilitációjára készülnek.

Gabrielle Giffords demokrata képviselőnő állapotáról férje, az Amerikai Űrkutatási Hivatal (NASA) egyik asztronautája egy interjúban elmondta: felesége az intenzív osztályon már arra is képes volt, hogy megmasszírozza a nyakát. Giffords férje, Mark Kelly az ABC Newsnak adott interjújában beszélt arról, hogy felesége 10 percig tartó nyakmasszázst adott neki. A férfi azonban hozzátette: tisztában vannak azzal, hogy “felesége előtt még hosszú út áll”.

Kelly arról is beszélt, hogy hajlandó találkozni felesége merénylőjének, a 22 éves Jared Loughnernek a szüleivel is. A fiatal ámokfutó hat embert megölt és több mint egy tucatot pedig megsebesített, amikor lövöldözni kezdett egy politikai gyűlésen Tucson városában egy áruház előtt még január 8-án.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik