Szórakozás

Harry herceg az Északi-sark felé veszi az irányt?

Vilmos öccse áprilisban vághat neki az Arktisz jótékony célokat szolgáló meghódításának, ha katonai kötelezettségei és fivérének esküvője nem gátolja meg.

“Nagyon szeretne részt venni a küldetésben, ha teheti, el is megy” – mondta Károly herceg és a néhai Diana hercegnő kisebbik fiának szóvivője.

Harry jelenleg helikopterpilótának tanul Apache harci gépen, várhatóan még hetekig lekötik hadseregbeli kötelezettségei. A herceg korábban Afganisztánban szolgált, és épp azokkal a bajtársaival tartana az Északi-sarkra, akikkel együtt állomásozott a közép-ázsiai országban.

Az expedíció március 23-án indul, a résztvevők összesen 320 kilométert tennének meg a jégmezőn. Az expedícióval a Walking With the Wounded elnevezésű szervezetnek akarnak gyűjteni. A kezdeményezés hadisérültek munkába való visszatérését segíti.

Harry herceg a tervek szerint az útnak csak egy szakaszába kapcsolódna be. Mivel az expedíció április 25-én vagy 26-án érné el az Északi-sarkot, a hercegnek nagyon kevés ideje lenne arra, hogy visszaérjen Londonba bátyja április 29-i esküvőjére.

Az Északi-sark meghódítására három olyan fiatal katona indul, akik mindannyian elvesztették egy-egy végtagjukat Afganisztánban. Velük tart a Walking With The Wounded két tagja is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik