Szórakozás

Harry herceg mégis adásba kerül

Hiába írt levelet a Channel 4-nak a brit hadsereg főparancsnoka, a csatorna csütörtök este leadja a herceg afganisztáni elrablásáról szóló filmet.

A 90 perces film kitalált jeleneteiben a Sebastian Reid által alakított herceget túszul ejtik a tálibok, fejéhez fegyvert szegeznek, amely később el is dördül. Az angol királynő 26 éves unokája 2008-ban tíz hétig valóban szolgált Afganisztánban, de miután erről a média beszámolt, biztonsági okokból visszahívták onnan.

“Ez egy felelősségteljes dokumentumfilm, amely azt elemzi, milyen veszélyek várnak az Afganisztánban szolgáló katonákra, és latolgatja annak a következményeit, ha ott egy ismert személyt elfognak” – írta közleményében a csatorna szóvivője.

A történet szerint Harry herceget nemcsak elrabolják, hanem arra is kényszerítik, hogy szerepeljen a tálibok és az al-Kaida propagandafilmjében. Szembesítik azzal is, hogy a brit kormány soha nem fizetett még túszokért.

Az este bemutatandó filmet a Buckingham palota nem akarta kommentálni, a brit bulvárlapok azonban elítélték a tévécsatornát, mondván az nem mutat kellő tiszteletet az Afganisztánban szolgáló tízezer brit katonának.

Harry herceg, akit a hadseregben – apja walesi hercegi címe után – csak “walesi hadnagynak” neveznek, jelenleg a légierőnél tanulja, hogyan kell irányítani az Apache típusú harci helikoptereket. A héten egyébként bátyja, Vilmos herceg bejelentette, hogy öccséhez hasonlóan szeretne ő is Afganisztánban harcolni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik