Szórakozás

Sebestyén Balázsék pandákat hozatnak Magyarországra?

A Class FM három rádiósa arra vállalkozott: ha törik, ha szakad, segítenek a nyíregyházi állatparknak pandamacikat szerezni.

Vadon Jani nemrég a nyíregyházi állatparkban járt, és feltűnt neki, hogy dacára a rengeteg egzotikus állatnak, valami mégis hiányzik onnan: nincsenek pandák az állatkertben. Janiék megkeresték az állatkert igazgatóját, akitől megtudták, a park már régóta szeretne beszerezni egy pandamacipárost, ám ez egyáltalán nem könnyű feladat egy kihalás szélén álló faj esetében. Ráadásul a pandákat csak lízingelni lehet, ami évi 20 millió forintba kerül, mi több, a pandák etetése sem olcsó mulatság, hiszen a macik csak bambuszt esznek.

A sok nehézséget hallva a rádiósok a fejükbe vették, hogy minden erejüket latba vetve segítenek és belevágnak a nagy pandaszerzési akcióba. A fiúk megmozgatnak minden szálat, hogy Magyarországnak is legyen pandamacija, első lépésként már el is kezdték a hazai pandahimnuszt elkészíttetni.

„Hármunk közül egyértelműen Balázs a pandafetisiszta, ő szeretné ölelgetni a fekete-fehér mackókat, ám ez egy közel háromszáz kilós állat esetében nem lehet túl kellemes, de ő tudja. Én is nagyon elszánt tagja vagyok a pandaszerzési missziónak, hiszen nagyon aranyos állatokról van szó, igaz kissé be vannak lassulva, egész nap csak bambuszt rágcsálnak” – árulta el nevetve Rákóczi Feri.

„Nagyon komoly kínai kapcsolataink vannak – s ez nem elhanyagolható tény, miután Kína a pandák hazája -, hiszen a Morning Show állandó vendége, Kasza Tibi jelenleg ott él. Már szóltunk is neki, hogy mondjon pár szót az érdekünkben a helyi hatóságoknál. Illetve a magyarországi kínai nagykövetséggel is kiváló kapcsolatokat ápolunk azóta, amióta Balázs kínaiul akart tanulni. De a viccet félre téve, ez most egy komoly cél, amelyet kitűztünk magunk elé és szeretnénk, ha sikerrel járnánk” – avatott be a Class FM és a TV2 műsorvezetője a nagy pandaszerzési misszió részleteibe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik