Szórakozás

Íme Vilmos herceg esküvőjének forgatókönyve

Bejelentették Vilmos és Kate április 29-i esküvőjének útvonaltervét, a szertartás menetrendjét, valamint hogy utána milyen programok következnek.

Az útvonalterv szerint a menyasszonyt kocsival viszik az esküvő helyére, a Westminster Abbey-ba. Kate autója London történelmi városrészei, például a Whitehall és a Parlament Tér előtt fog elhaladni. A királyi család közleményében külön említette Kate-et, ami arra utal, hogy Vilmos herceg külön útvonalon jut el az apátságba. A herceg útvonala viszont még nem ismert.

A Westminster Abbey-ban a Canterbury-i érsek, Rowan Williams adja össze a párt helyi idő szerint délelőtt tízkor, viszont London érseke tartja majd az ünnepi beszédet. A ceremóniát Westminster esperese irányítja. Az esküvői szertartás után az újdonsült házaspár lovas kocsival hajtat a Buckingham palotába, ahol II. Erzsébet magánkihallgatáson fogadja őket.

A program szerint Vilmos apja, a walesi herceg este privátvacsorát ad fia és felesége tiszteletére, majd egy táncos rendezvény következik.

Károly herceg és Diana hercegnő 28 éves, idősebbik fia tavaly októberben jegyezte el szintén 28 éves barátnőjét, egy kenyai vakáción. Miután a lány igent mondott, Vilmos tájékoztatta a királyi családot is szándékáról, majd megkérte barátnője kezét annak édesapjától is. A leánykérést november közepén jelentette be a királyi palota.

A trónöröklési sorrendben második helyen álló Vilmos herceg és Kate Middleton 2001-ben ismerkedtek meg a St Andrews egyetemen, ahol mindketten művészettörténetet tanultak. 2007-ben ugyan egy rövid időre szakítottak, ám végül kibékültek, és azóta is együtt élnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik