Szórakozás

Újabb esküvő a brit királyi családban

A Buckingham-palota keddi bejelentése szerint férjhez megy II. Erzsébet legidősebb unokája.

A 29 éves Zara Phillips választottja a 2003-ban világbajnokságot nyerő angol rögbiválogatott játékosa, a 32 Mike Tindall.

Zara a királynő egyetlen lánya, Anna hercegnő és volt férje, Mark Phillips kapitány gyereke. Ő is élvonalbeli sportoló. A trónöröklési rangsorban a 11. helyen álló királyi unoka rendszeresen győzedelmeskedik díjugrató lovasversenyeken. 2005-ben Európa-bajnok, aztán pedig világbajnok volt.

A bejelentés Anna hercegnő és Mark Phillips nevében közölte, hogy az eljegyzés megtörtént, miután a délnyugat-angliai Gloucestershire-ben Mike Tindall hétfőn este megkérte az ifjú hercegnő kezét, és Zara igent mondott. Az esküvő pontos időpontját és helyét még nem közölte a palota, de a közlemény utalt arra, hogy a nász jövőre lesz.

A Buckingham-palota közlése szerint az uralkodó és férje, Fülöp herceg örömmel fogadták a leánykérés hírét. Bő egy hónapon belül ez már a második esküvői bejelentés a brit uralkodó családjában, november közepén került nyilvánosságra, hogy a trónörökös walesi herceg idősebb fia, Vilmos herceg 2011. április 29-én házasságot barátnőjével, Kate Middletonnal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik