Szórakozás

A Vilmos nevet kapta az orángutánbébi

Vilmosnak nevezték el a közel egy hónapos kis orangutánt a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

A névválasztásnak “történelmi” okai vannak, ugyanis a kicsi nagyapja a Willem nevet viselte. A holland Willem – valamint az angol William és a német Wilhelm – magyar megfelelője a Vilmos, amelyet ugyanúgy Vilinek lehet becézni, mint ahogyan annak idején Willemet is hívták a gondozók – közölte a városligeti intézmény hétfőn. Willem 1983-tól 2001-ig élt Budapesten, ahol több orangutánkölyöknek is nemzőapja volt, és a maga korában a kert egyik legendás lakójának számított.

A most három és fél hetes orangutánkölyök szépen cseperedik. Anyja példásan gondoskodik róla, pedig a 14 éves Menginek Vilmos az első kölyke, így saját tapasztalata nincs túl sok – olvasható az állatkert közleményében.

A 2010-es esztendőben három emberszabású majom is világra jött a Fővárosi Állat- és Növénykertben: Moira és Vilmos, a két orangutánkölyök, valamint Bongo, a januári születésű gorillabébi. Ez igen komoly szaporítási eredménynek számít, hiszen magyarországi állatkertben még nem volt példa arra, hogy egyetlen évben három emberszabású majom is szülessen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik