Szórakozás

Hawaii felkészült Obama karácsonyi vakációjára

Az elnöki család szállásának környékén nem lehet majd a tengerparton sétálni, vagy a közeli csatornában kajakozni.

Miként tavaly az egészségbiztosítási reform nehézkes elfogadtatása miatt, idén az új START fegyverzetkorlátozási egyezmény jóváhagyásáról folytatott vita elhúzódása miatt csúszik Barack Obama amerikai elnök hawaii karácsonyi vakációja.

Az előre meghirdetett programja szerint Obamának december 18-án kellett volna elutaznia, hogy gyermekkora helyszínén pihenje ki az év fáradalmait, de a The Washington Times szerint ez leghamarabb szerda este történhet meg. Az elnök biztonságáért felelős Secret Service emberei Kailuában már mindenesetre figyelmeztették a szomszédokat, hogy hol fognak ellenőrzőposztokat létesíteni, s hogy mely területeket zárják le hamarosan.

Az elnök családja, feltehetően okulva az elmúlt év tanulságaiból, amikor csak szentestére sikerült eljutniuk Hawaiira, már megérkezett Oahu szigetére. A first lady, Michelle Obama, valamint Sacha és Malila már szerda óta Kailuában tartózkodik. Az Obama-család sorozatban harmadszor karácsonyozik az 50. tagállamban.

A The Washington Times által megszólaltatott hawaiiak a biztonsági korlátozások ellenére is örülnek az év végi elnöki jelenlétnek, noha Obama szállásának környékén nem lehet majd a tengerparton sétálni, vagy a közeli csatornában kajakozni. A biztonságiak és az elnököt Hawaiira követő fehér házi tudósítók serege, csakúgy mint korábban, várhatóan idén is többször fennakadást okoz majd a közlekedésben.

Obama a novemberi félidős választások előtt elárulta, hogy a kedvenc tengerpartja Oahun egy zárt öböl egy tengerészgyalogsági bázis közelében. Mint mondta, felkeres majd néhány golfpályát és meglátogatja a szigeten élő féltestvérét, Maya Soetoro-Ng-et.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik