Szórakozás

Obama búcsút mondott a cigarettának

Hónapok óta nem dohányzik az amerikai elnök.

Obama soha nem csinált belőle titkot, hogy olykor-olykor rágyújt, noha felesége, Michelle Obama régóta szeretné rávenni a leszokásra. Februárban azonban az éves kivizsgálását végző orvosa felszólította, hogy az egészsége érdekében hagyjon fel a káros szenvedéllyel.

Robert Gibbs szerint Obama “nem volt büszke” arra, hogy cigarettázik. “Tudja, hogy nem tesz jót neki… Nem szeretné, ha a gyerekek, közte a saját gyerekei, tudnának róla” – fogalmazott az elnök szóvivője, Robert Gibbs, kiemelve, hogy az elmúlt kilenc hónapban azonban az elnök nem gyújtott rá.

Ráadásul olyan stresszes helyzetekben sem esett kísértésbe, mint amikor a republikánusokkal tárgyalt az adótervekről, vagy Oroszországgal a fegyvercsökkentési szerződésről. “Bár olykor talán kényelmesebben érezte volna magát tőle, letette” – mondta Gibbs, aki szerint Obama “megértette a dohányzás veszélyét”. Arra a kérdésre pedig, hogy az elnöknek hogyan sikerült abbahagynia a cigarettát, miközben millióknak nem megy, a szóvivő úgy válaszolt: “Az elnök makacs”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik