Szórakozás

Vastag Csaba az X-Faktor győztese

A veszprémi fiút választották az első széria legjobb énekesének.

Vasárnap maratoni adással készült az RTL Klub, már kora délután képernyőre kerültek a tehetségek egy összefoglaló formájában, este nyolc órától pedig élőben jelentkezett a végső összecsapás.

Anglia legsikeresebb énekes-tehetségkutató műsora augusztus végén indult hódító útjára Magyarországon. A versenyzők egy ország kedvencei lettek, hétről-hétre nőtt a rajongótáboruk, és soha nem látott siker övezi őket. A műsor és az ő történetük végérvényesen összefonódott. Az RTL Klub ezért jogosan döntött úgy, hogy egy igazi gigashow-val zárja a sikerprodukciót.

A tehetségkutató vasárnap esti döntőjében – hasonlóan szombathoz – már csak a közönség szavazatai számítottak, a mentorok véleményükkel csupán segíthették a nézőket. Valamint ezen az estén is megszólaltak élő adásban a rajongók, a dobogósok szülővárosából jelentkezett az RTL Klub két helyszíni tudósítója. Galántán és Veszprémben is extázisban várták kedvenceik fellépését a nézők.

A döntők döntője a korábban kiesett 12 versenyző és a két finalista közös karácsonyi meglepetés produkciójával indult. A Train “Shake up Christmas” című dalát magyarul énekelték el.

Az első körben a fiúk egy karácsonyi slágerrel rukkoltak elő. A versenyt Vastag Csaba a „Santa Claus is Coming To Town” című dallal kezdte, igaz egy fél sor kimaradt, a mentorok így is elégedettek voltak az előadással, a közönség őrjöngött.

Takács Nikolas „Have Yourself a Merry Little Christmas” című számot adta elő. Malek Miklós szerint ez volt a szlovák fiú egyik legjobb előadása az X-Faktorban, külön megdicsérte, amiért soha nem félt a nehezebb utat választani, és mindig helyt állt.

A folytatásban a két főszereplő korábban már elhangzott, kedvenc dalukkal léptek színpadra, Csaba az egyslágeres Ten Sharp „You” című számát választotta, míg Nikolas Marvin Gaye és Tammi Terrell közösét, az “Ain’t no Mountain high enough”- ot énekelte.

Az este első extra produkciójaként az újrainduló Csillag születik sztárjától, Ádok Zolitól hallottuk a Három álom című dalt.

A párbaj második felében Bereczki Zoltán „Hangokba zárva” című számában is összecsapott a két finalista, és újabb női szíveket hódítottak meg.

Ismét színpadra léptek a kiesett x-faktorosok egy Katona Klári dallal, „Nagy találkozás”-sal a két döntős társaságában.

Az élő adásban a két műsorvezető, Ördög Nóra és Sebestyén Balázs bejentette: jövőre indul az X-Faktor második szériája.

Az este egyik meglepetése a ’80-as évek meghatározó zenekarának, az Első Emeletnek a fellépése volt, akik egy új dallal tértek vissza a közönség elé.

Ezután már csak az eredményhirdetés volt hátra. A nézői szavazatok alapján Vastag Csaba lett a befutó, a legjobb énekes cím mellett felléphet előénekesként a hétszeres Grammy-díjas popikon, Prince magyarországi koncertjén.

2010-ben az X-Faktor győztese: Vastag Csaba.

AJÁNLOTT LINKEK:

Kezdetét vette az X-Faktor finálé (RTL Klub)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik