Szórakozás

Michael Douglas a Golden Globe-ért versenyez

"Igazán rám fért már egy jó hír" - örvendezett a torokrákban szenvedő színész, akit kedden a Tőzsdecápák - A pénz nem alszik című filmért jelöltek a díjra.

Douglas a drámai műfajú filmek legjobb férfi mellékszereplő kategóriájában versenyez a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetségének (HFPA) díjáért, amelynek átadására 2011. január 16-án kerül majd sor.

A mezőnyben Christian Bale (The Fighter), Andrew Garfield (A közösségi háló), Jeremy Renner (Tolvajok városa) és Geoffrey Rush (A király beszéde) lesznek a vetélytársai.

“Megtiszteltetés, hogy bejutottam ezek közé a rendkívüli jelöltek közé. Igazán rám fért egy jó hír!” – fogalmazott a The Hollywood Reporternek eljuttatott közleményében a sztár.

Az Oscar-díjas Douglas, aki súlyos torokrákban szenved és a közelmúltban fejezte be a kemoterápiás kezelést, novemberben nagyon bizakodóan nyilatkozott a lapnak az állapotáról.

A 66 esztendős színész jelenleg a Liberace című életrajzi filmre készül, amelyet Steven Soderbergh rendez a híres amerikai zongoraművészről – jegyezte meg a THR.com.

Douglast számos alkalommal jelölték már Golden Globe-díjra, 1987-ben el is nyerte a Tőzsdecápák című filmért, amelyért Oscar-díjat is kapott. Hat évvel ezelőtt a Golden Globe-díjátadón a Cecil B. DeMille életműdíjat vehette át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik