Szórakozás

Szobafestő nyerte a brit X-Faktort

A 27 éves Matt Cardle nyerte meg vasárnap este a tehetségkutató legújabb szériájának fináléját.

A brit ITV tévécsatornán sugárzott műsorban a második helyezett Rebecca Ferguson lett, míg a harmadik helyre a One Direction nevű fiúcsapat került. A vasárnap esti X-Factor-finálé a Take That fellépésével kezdődött: az idén Robbie Williams-szel 15 év után ismét öttagúvá bővült együttes a Never Forget című dalt adták elő a három finalistával.

Mindhárom versenyző aztán elénekelt egy-egy dalt, majd a nézők szavazatai alapján először Simon Cowell mentoráltjai, a One Direction búcsúzott a megmérettetéstől. Így Cardle és Ferguson ismét kiálltak a nézők elé egy-egy dallal, végül újra a Take That állt a színpadra és aztán jelentették be a végeredményt.

A tévénézők szavazatai alapján az idei brit X-Factort Matt Cardle nyerte, akinek nyertes produkcióját, a Biffy Clyro nevű együttes When We Collide című dalának feldolgozását a finálé után már rögtön le lehetett tölteni az interneten, a műsor készítői azt remélik, hogy ez lesz a karácsonyi brit slágerlista első helyezettje az eladások alapján.

Cardle-t egyébként a verseny 10 hete alatt a brit énekesnő, Cheryl Cole mentorálta. A világ legsikeresebb énekes tehetségkutató versenye jövő ősztől az amerikai Fox csatornán is műsorra kerül: a pletykák szerint a műsor kitalálója, Simon Cowell mellett Cole is ott ülhet majd a tengerentúli zsűriben is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik