Szórakozás

Tücsköt-bogarat ettek Sebestyén Balázsék

Már megszokhattuk, hogy a Morning Show három nagydumás műsorvezetője olykor még saját testi épségét kockáztatva is benne van minden őrültségben.

Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani most ugyan nem volt semmilyen életveszélynek kitéve, legfeljebb egy kiadós gyomorrontásnak, mégis ember legyen a talpán, aki hozzájuk hasonló tettre szánja el magát: ínycsiklandónak nem nevezhető rovarreggelit fogyasztottak el a srácok élő adásban és Feri bizonyult a legbevállalósabbnak.

A jövőbe tekintettek a Class FM reggeli show-jának műsorvezetői és eljátszottak a gondolattal, miszerint pár év múlva az éttermek étlapjain az ízeltlábúak és bogarak lesznek a legkülönlegesebb fogások. Csiki Sándor gasztroblogger és étel stylist segítségével Balázs, Feri és Jani a gondolati szinten túljutva, saját ízlelőbimbóikkal is kipróbálhatták, milyenek a – valljuk be őszintén – nem túl bizalomgerjesztő étkek. A fiúk sáskából, szöcskéből és kövér cserebogárból készült falatkákat ízlelgettek, és a kezdeti húzódzkodás után a bátorság jegyében telt a kóstolás. A legmerészebbnek Feri bizonyult, akinek volt már némi tapasztalata a témában.

„Amikor Kambodzsában jártam, már átéltem ezt az érdekes élményt, de bevallom, autentikus keretek között könnyebben rávettem magam a kóstolóra, mint ma. A megszokott európai íz-világtól nagyon különböztek ezek az ételek” – árulta el Feri, aki szerint fejben dől el minden. „Agyban kell eldönteni, hogy gyakorlatilag ezek a kis ízeltlábúak is élelmiszernek számítanak és ugyanúgy meg lehet őket enni. A szöcskének és a sáskának amúgy egy erősen túlsütött szalonnára emlékeztetett az íze. De biztos, ami biztos alapon a rovarreggelire leküldtem azért egy szendvicset is” – tette hozzá nevetve a műsorvezető, aki Balázzsal együtt bátran, szósz nélkül fogyasztotta el az egzotikus fogásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik