Szórakozás

Kate-ről nevezik el kislányaikat a britek?

Vilmos herceg és Kate Middleton küszöbön álló esküvője miatt a menyasszony neve lehet a legnépszerűbb a jövőre születő brit gyermekeknél.

Az Ancestry.co.uk internetes oldal 1837 óta készült 230 születési és házassági anyakönyvi bejegyzést nézett át, és jutott arra a megállapításra, hogy a hercegek és hercegnők nevei igen népszerűek az alattvalók gyerekeinél azokban az években, amikor a királyi ház esküvőt ünnepel.

“Ha királyi esküvőt tartanak, a szülők sietve a hercegnőkről nevezik el kislányaikat” – fogalmazott közleményében a honlap egyik vezetője.

A Diana név – Vilmos néhai édesanyjának neve – például kétszer olyan gyakori volt, amikor Károly trónörökös feleségül vette a Spencer család fiatal hölgytagját. Az Elizabeth és a Victoria (Erzsébet és Viktória) szintén gyakoribb volt a hercegnő, illetve királynő – menyegzőjének évében. Victoriából például 35 százalékkal lett több 1840-ben, amikor a királynő feleségül ment Albert herceghez.

A királyi csecsemők nevével ugyanez a helyzet, a William és a Harry is igen népszerű lett Károly és Diana gyerekeinek születése után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik