Szórakozás

Vilmos herceg esküvője Harryt is összehozza volt barátnőjével

Vilmos brit trónörökös jövő áprilisra tervezett esküvője a jelek szerint a hercegi vőlegény öccsét, Harryt is újból összehozza volt barátnőjével.

A 26 éves Harry, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, a brit trón harmadik számú várományosa és a 25 éves Chelsy Davy, a modellalkatú, Zimbabwében született szőke dél-afrikai szépség hat évig ápolta meglehetősen viharos, szakításokkal és könnyes újbóli egymásra találásokkal tarkított románcát. A kapcsolat azonban végül teljesen kifulladt, és Chelsy nemrégiben vissza is költözött szüleihez Afrikába.

Harry mindazonáltal bátyja esküvőjét esetleg megpróbálja kihasználni egykori kedvese visszacsábítására. A Mail on Sunday úgy tudja, hogy az ifjabbik herceg meghívta Chelsyt Vilmos április 29-i esküvőjére, és a konzervatív vasárnapi brit lap bennfentes forrásai szerint ez annak a jele is lehet, hogy Harry és Chelsy románca újjáéledőben van.

A Mail tudni véli, hogy Harry és volt barátnője egy ideje ismét “kapcsolatban van” egymással, sőt a brit királyi légierő kötelékében szolgáló herceg állítólag karácsony tájékán – amikor eltávozást kap helikopterpilóta-kiképzési kurzusáról – el is akar utazni Dél-Afrikába, hogy találkozzon Chelsyvel.

A lap forrásai szerint Harry – aki bátyja tanúja lesz az áprilisi esküvőn – már megkérte Vilmost, hogy vegyék fel Chelsyt a hivatalos vendéglistára. Az egyik “családi barát” elmondta, hogy Vilmos mindig is kedvelte Chelsyt, és sem neki, sem menyasszonyának, Kate Middletonnak nincs semmi kifogása az ellen, hogy Harry volt barátnője jelen legyen a londoni Westminster apátságban rendezendő esküvőn.

A Mail on Sunday udvari forrásokból azt is megtudta, hogy Vilmos és Kate az esküvő után várhatóan a Buckingham-palota, a fő londoni királyi rezidencia híres teraszáról köszönti majd az alant összegyűlt, minden valószínűség szerint több százezres tömeget.

A terasz sok emlékezetes királyi “megjelenés” helyszíne volt már, és az uralkodói család tagjai általában csak igen jeles napokon lépnek ki ide. Innen integetett az ünneplő alattvalóknak – Winston Churchill miniszterelnökkel, a háborús győzővel az oldalán – VI. György király a II. világháború európai hadszínterein aratott győzelem napján, de az utóbbi évtizedek leghíresebb “megjelenését” Károly hercegnek és Dianának – Vilmos és Harry szüleinek – tulajdonítja az utókor.

Károly és akkor 20 esztendős újdonsült felesége az 1981. július 29-én tartott világraszóló menyegző után lépett ki a nevezetes teraszra, és a királyi protokollal szakítva még egy csókot is lehelt egymás ajkára, a 600 ezres tömeg őrjöngő üdvrivalgása közepette. A Mail forrásai szerint a jelenet harminc évvel később megismétlődhet, ha Vilmos és Kate is megjelenik a Buckingham-palota teraszán az esküvő után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik