Szórakozás

Sztárparádé a Zimmer Feri 2 bemutatóján

Hatalmas várakozás előzte meg Tímár Péter legendás filmjének második részét, a tizenkét évvel ezelőtti kultfilm folytatását.

Az alkotókon és művészeken kívül számtalan szakmabeli híresség képviseltette magát. Jelen volt Andy Vajna és Csupó Gábor, akik rövid magyarországi tartózkodásukat használták ki arra, hogy megtekintsék a filmet. De Sas Tamás és az Abigél című nagyjátékfilmet rendező Bánfalvy Ági is kíváncsiak voltak a vígjátékra. Bagi Iván, Zimány Linda, Héder Barna és Hajas László kedvesével érkezett, míg Nagy Feró családjával látogatott el a premierre. Fodor Zsóka, Hujber Ferenc, Dombóvári Vanda és Ádok Zoli egyedül jöttek el, ám mindenkivel kedélyesen fotózkodtak.

A Zimmer Feri első részének szereplői, azaz Reviczky Gábor, Pogány Judit, Kovács Vanda és Növényi Norbert, az új szereplők, vagyis Molnár Piroska, Schell Judit, Murányi Tünde, Kálloy Molnár Péter, Dolmány Attila, a két bájos gyerekszereplő, Kálomista Anna és Csukás Marci valamint a kultfilm különleges, felezős technikájáról ismert rendezője, Tímár Péter és az alkotás producere, Kálomista Gábor zsúfolásig megtelt termekben hajoltak meg a közönség előtt. A film szereplői közül egyedül Szarvas József nem tudott részt venni a díszbemutatón színházi elfoglaltsága miatt. Az alkotók közül sokan olyan kíváncsian várták a filmet, mint a közönség, ugyanis most láthatták ők is először a kész filmet.

A késő éjszakába nyúló kellemes hangulatú állófogadáson a vendégek személyesen gratuláltak az alkotóknak, különösen a Fikász család fejét megformáló Reviczky Gábornak, aki a közmegítélés szerint élete legkimagaslóbb teljesítményét nyújtotta a filmben. Tanúbizonyságot nyert Tímár Péter korábbi, a forgatáson hangoztatott véleménye, mely szerint a színészóriás most van pályája csúcsán, mostanra forrott ki igazán és mesterien érzi, meddig mehet el a groteszk irányába játékával és mimikájával.

A tizenkét évvel ezelőtti film második része vélhetően hatalmas sikert arat a magyar film kedvelői körében. A Zimmer Feri2 december 2-tól látható a mozikban.

Ajánlott videó