Szórakozás

Ledobták ruháikat a munkanélküli légikisasszonyok

Szexis naptár jelent meg mexikói légikisasszonyokról, méghozzá a képeken szereplő hölgyek saját kiadásában.

Az augusztusban csődöt bejelentő, járatait is felfüggeszteni kényszerülő Mexicana légitársaság tíz stewardesse csütörtökön jelentette meg a kalendáriumot, amellyel saját szorult helyzetükre és a világ egyik legrégebbijének számító légitársaság válságára akarták felhívni a figyelmet.

A légikísérőket bikiniben és más izgalmas öltözékben ábrázoló 2011-es naptár előállításának 8 ezer dolláros – 1,7 millió forintos – költségét a lányok állták, de az eddigi sikerek alapján megérte a befektetés. A darabonként 149 pesóba (hozzávetőleg 2500 forintba) kerülő, első körben ezer példányban megjelenő naptár már az előrendelésekkel elkelt, most újabb 3 ezer példány nyomtatása van folyamatban.

A Mexicana a naptár megjelenése előtt nem sokkal jelentette be, hogy átszervezési tervének köszönhetően talán újraindíthat néhány járatot december közepéig, ezzel azonban csak az egykori alkalmazottak mintegy 30 százaléka kaphatja vissza munkahelyét.

Az 1921-ben, nem sokkal a holland KLM és az ausztrál Qantas légitársaság létrehozása után alapított Mexicana egykor Mexikó, az Egyesült Államok, Amerika más részei és Európa összesen 65 repülőtere között működtetett járatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik